Υλικά
- 14-15 φέτες του τοστ (χωρίς κόρα)
- 14 φέτες τυρί gouda για τοστ
- 8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
- 8 φέτες πάριζα με χαμηλά λιπαρά
- Λίγη τριμμένη φέτα
- 2 φέτες gouda κομμένες με τα χέρια
- Βούτυρο (για το πυρέξ και για τις φέτες ψωμιού)
- 1 λίτρο γάλα
- 6 αυγά
- αλάτι, πάπρικα γλυκιά, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ
- Βουτυρώνουμε τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές και κάνουμε μία στρώση με φέτες ψωμιού στο πυρέξ προσπαθώντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια (στο δικό μου πυρέξ χρειάστηκαν για μία στρώση περίπου 7-8 φέτες ψωμιού)
- Τοποθετούμε πάνω στις φέτες ψωμιού τις φέτες gouda, την τριμμένη φέτα και στη συνέχεια τις φέτες της καπνιστής γαλοπούλας
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στρώνοντας τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού, τυριού και πάριζας
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και σιγά σιγά το γάλα χτυπώντας παράλληλα με έναν αυγοδάρτη προκειμένου να ενσωματωθούν τα αυγά στο γάλα
- Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη γλυκιά πάπρικα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε
- Με μία κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα αυγών – γάλατος στο πυρέξ φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια
- Αφήνουμε το πυρέξ στην άκρη για περίπου 45 λεπτά προκειμένου το ψωμί να τραβήξει το γάλα και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο ψήσιμο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 40-45 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο)
- Αφήνουμε το φαγητό να «σταθεί» για περίπου 20 λεπτά προτού κόψουμε σε κομμάτια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου