Ζυμαρικά με μελιτζάνες, ελιές και ξινομυζήθρα

Υλικά 

( για 4 μερίδες)
  • 1 πακέτο Extrafino Νο12 MISKO
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4 μελιτζάνες (λευκές)
  • 500 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. ψιλοκομμένες ελιές
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη κάπαρη
  • 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 200 γρ. ξινομυζήθρα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • ανθό αλατιού ΜΠΑΧΑΡ
Εκτέλεση
  1. Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μετά ρίξτε τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους
  2. Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσθέστε τον πολτό σκόρδου, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον πελτέ, τις ελιές και την κάπαρη
  3. Αλατίστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά
  4. Σε ένα μπολ βάλτε την ξινομυζήθρα, ρίξτε την φρέσκια ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατέψτε
  5. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα
  6. Ανακατέψτε τα με τη σάλτσα και σερβίρετε. Μοιράστε την ξινομυζήθρα στα πιάτα επάνω από τα ζυμαρικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget