Υλικά
( για 4 μερίδες)
- 1 πακέτο Extrafino Νο12 MISKO
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
- 4 μελιτζάνες (λευκές)
- 500 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. ψιλοκομμένες ελιές
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη κάπαρη
- 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 200 γρ. ξινομυζήθρα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- ανθό αλατιού ΜΠΑΧΑΡ
- Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μετά ρίξτε τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους
- Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσθέστε τον πολτό σκόρδου, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον πελτέ, τις ελιές και την κάπαρη
- Αλατίστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά
- Σε ένα μπολ βάλτε την ξινομυζήθρα, ρίξτε την φρέσκια ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατέψτε
- Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα
- Ανακατέψτε τα με τη σάλτσα και σερβίρετε. Μοιράστε την ξινομυζήθρα στα πιάτα επάνω από τα ζυμαρικά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου