Υλικά
(για 4 άτομα)
- 1 κιλό ώριμες φράουλες, καθαρισμένες και πλυμένες
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 ml μαστιχόνερο (το βρίσκουμε στα ειδικευμένα καταστήματα με προϊόντα μαστίχας και σε πολλά παντοπωλεία και ντελί)
- ασπράδια από 3 αυγά μεγάλου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
- λίγη ψιλοκοπανισμένη μαστίχα Χίου, για το πασπάλισμα
- Λιώνω τις φράουλες στο μύλο λαχανικών ή με ένα πιρούνι ή με το πρες-πουρέ, αποφεύγω όμως το μπλέντερ για τη συνταγή αυτή καθώς θέλω σπιτική, χειροποίητη υφή.
- Μεταφέρω τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και ρίχνω το μείγμα στον πολτό φράουλας.
- Προσθέτω το μαστιχόνερο και ανακατεύω πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ομοιογενές, όχι εντελώς λείο.
- Χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτω στο μείγμα φράουλας σε δυο-τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με μεγάλες και απαλές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της.
- Μοιράζω τη μους σε χαμηλά ποτήρια και πασπαλίζω κάθε μερίδα με ελάχιστη σκόνη μαστίχας.
- Βάζω τις μους στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξουν. Τις σερβίρω κρύες, και, αν θέλω, διακοσμώ με μερικές λεπτές φετούλες φράουλας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου