Τραχανόπιτα

Υλικά 
  • 250 γρ. γλυκός σταρένιος τραχανάς
  • 800 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 350 ml φρέσκο πλήρες γάλα
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 50 γρ. βούτυρο πρόβειο + 15 γρ. επιπλέον για το ταψί, λιωμένο
  • 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια ρίγανης, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, καλοκοπανισμένη)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 80 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό να βράσει και προσθέτουμε τον τραχανά.
  2. Ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και βράζουμε για 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε μέχρι ο τραχανάς να έχει σχεδόν γίνει.
  4. Προσοχή, αν τον παραβράσουμε, λασπώνει και δεν γίνεται ωραία η πίτα.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να κρυώσει για 10 λεπτά.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  7. Προσθέτουμε στον τραχανά τα αυγά, το βούτυρο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  8. Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε απαλά, για να μη λιώσει, και αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή το αλάτι, γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή). 
  9. Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget