Υλικά
- 250 γρ. γλυκός σταρένιος τραχανάς
- 800 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
- 350 ml φρέσκο πλήρες γάλα
- 3 αυγά, χτυπημένα
- 50 γρ. βούτυρο πρόβειο + 15 γρ. επιπλέον για το ταψί, λιωμένο
- 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια ρίγανης, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, καλοκοπανισμένη)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 80 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό να βράσει και προσθέτουμε τον τραχανά.
- Ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε μέχρι ο τραχανάς να έχει σχεδόν γίνει.
- Προσοχή, αν τον παραβράσουμε, λασπώνει και δεν γίνεται ωραία η πίτα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Προσθέτουμε στον τραχανά τα αυγά, το βούτυρο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε απαλά, για να μη λιώσει, και αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή το αλάτι, γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή).
- Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου