Κέικ με σιμιγδάλι και καρύδα

Υλικά 

  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 170 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 105 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. γάλα
  • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την καρύδα, το σιμιγδάλι και το αλάτι.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  5. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα «στερεά» υλικά σιγά σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ενσωματωθούν προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα, αλλά όχι παραπάνω.
  7. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  8. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20 περίπου λεπτά.
  9. Βγάζουμε από τον φούρνο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget