Σαλάτα με ψητά κρεμμύδια, πορτοκάλι & κρέμα βαλσαμικού

Yλικά 
  • 4 κρεμμύδια 
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 2 πορτοκάλια 
  • ½ ματσ. μαϊντανό 
  • Αλάτι-πιπέρι
Για το dressing:
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι – λεμόνι Kalamata Papadimitriou
  • Αλάτι-πιπέρι
 Εκτέλεση
  1. Tυλίγουμε τα κρεμμύδια, σε αλουμινόχαρτο, ξεχωριστά το καθένα, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα.  
  2. Αφού ψηθούν τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε από πάνω λίγο βούτυρο για να τα αρωματίσουμε. 
  4. Φιλετάρουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  5. Προσθέτουμε τα ψημένα κρεμμύδια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.  
Για το dressing:
  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι –λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  2. Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget