Yλικά
- 4 κρεμμύδια
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 2 πορτοκάλια
- ½ ματσ. μαϊντανό
- Αλάτι-πιπέρι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι – λεμόνι Kalamata Papadimitriou
- Αλάτι-πιπέρι
- Tυλίγουμε τα κρεμμύδια, σε αλουμινόχαρτο, ξεχωριστά το καθένα, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα.
- Αφού ψηθούν τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε από πάνω λίγο βούτυρο για να τα αρωματίσουμε.
- Φιλετάρουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα ψημένα κρεμμύδια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι –λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου