Συκωτάκια κοτόπουλο στο τηγάνι με ρύζι

Υλικά 

  • μισό κιλό συκωτάκια κοτόπουλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό
  • κόλιαντρο-πιπέρι-αλάτι-ρίγανη
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • ελαιόλαδο
  • μια κούπα του καφέ ρύζι για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση
  1. Αρχικά, ψιλοκόβουμε και καθαρίζουμε τα συκωτάκια κοτόπουλο σε μέγεθος μπουκιάς. Τα στραγγίζουμε.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι, αφού έχει βράσει.
  3. Καλό είναι να ρίξουμε λίγο παραπάνω λάδι απ'το συνηθισμένο για να μη μας κολλήσουν τα συκωτάκια. Όταν τσιγαριστούν το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τα συκωτάκια.
  4. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σταδιακά τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη.
  5. Όταν τα συκωτάκια έχουν ασφαλιστεί απ'όλες τις πλευρές (δε φαίνεται δηλαδή το κόκκινο του αίματος) προσθέτουμε και το ποτήρι κρασί. Προσωπικά προτιμώ κόκκινο με τα συκωτάκια μου, πιστεύω δίνει καλύτερο άρωμα. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό περίπου.
  6. Όταν βλέπουμε τα συκωτάκια να είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε και το ρύζι μέσα στο μείγμα. 
  7. Αν τα υγρά στα οποία βράζουν τα συκωτάκια δεν είναι αρκετά για το ρύζι, προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμη. Δοκιμάζουμε το ρύζι μέχρι να γίνει.
  8. Σερβίρεται μαζί με το ρύζι. Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget