Υλικά
- 10 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
- 250 γρ. φρέσκο αρακά
- 5-6 μικρές πατάτες κομμένες στη μέση ή σε μεγάλα κομμάτια
- 2-3 μέτρια καρότα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ ματσάκι άνηθο
- 100 γρ. καλαμπόκι φρέσκο
- χυμό από 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι, γλυκιά πάπρικα, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε
- Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 3 λεπτά
- Προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα (καρότα, αρακά, αγκινάρες, πατάτες, καλαμπόκι)
- Ανακατεύουμε και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5 περίπου λεπτά
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό μέχρι που να σκεπάσει ίσα ίσα τα λαχανικά
- Αφήνουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά να βράσει για 20-25 λεπτά
- Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να δέσει για ακόμα 5 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου