Λεμονάτες αγκινάρες με αρακά και πατάτες

Υλικά 
  • 10 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
  • 250 γρ. φρέσκο αρακά
  • 5-6 μικρές πατάτες κομμένες στη μέση ή σε μεγάλα κομμάτια
  • 2-3 μέτρια καρότα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 100 γρ. καλαμπόκι φρέσκο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, γλυκιά πάπρικα, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε
  2. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 3 λεπτά
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα (καρότα, αρακά, αγκινάρες, πατάτες, καλαμπόκι)
  4. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5 περίπου λεπτά
  5. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό μέχρι που να σκεπάσει ίσα ίσα τα λαχανικά
  6. Αφήνουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά να βράσει για 20-25 λεπτά
  7. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να δέσει για ακόμα 5 λεπτά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget