Ψητά λαχανικά στο γκριλ

Υλικά 
  • Μανιτάρια Πλευρώτους (μία συσκευασία)
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό τριμμένο
  • Αλάτι, γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό λεμόνι – πορτοκάλι Παπαδημητρίου (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
  • 2 κ.σ. κατίκι Δομοκού (προαιρετικά για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση
  1. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια μας με μία πετσέτα
  2. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια
  3. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι, την πάπρικα, το θυμάρι και ομογενοποιούμε
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 220°C
  5. Με ένα πινέλο αλείφουμε το μίγμα του λαδιού μας στα λαχανικά (μανιτάρια και πιπεριές) και από τις δύο πλευρές και τοποθετούμε σε ένα πυρέξ
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς τα λαχανικά μας χωρίς όμως να μαλακώσουν πάρα πολύ (θέλουμε να παραμένουν τραγανά)
  7. Σερβίρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε βαλσαμικό ξύδι λεμόνι – πορτοκάλι και κατίκι Δομοκού προαιρετικά

Tip: μπορούμε να ψήσουμε όποιο λαχανικό μας αρέσει π.χ. μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια προσέχοντας να μην επιλέξουμε λαχανικά που περιέχουν πολλά υγρά π.χ. αγγούρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget