Υλικά
- Μανιτάρια Πλευρώτους (μία συσκευασία)
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό τριμμένο
- Αλάτι, γλυκιά πάπρικα
- 2 κ.σ. βαλσαμικό λεμόνι – πορτοκάλι Παπαδημητρίου (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
- 2 κ.σ. κατίκι Δομοκού (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Σκουπίζουμε τα μανιτάρια μας με μία πετσέτα
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια
- Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι, την πάπρικα, το θυμάρι και ομογενοποιούμε
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 220°C
- Με ένα πινέλο αλείφουμε το μίγμα του λαδιού μας στα λαχανικά (μανιτάρια και πιπεριές) και από τις δύο πλευρές και τοποθετούμε σε ένα πυρέξ
- Ψήνουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς τα λαχανικά μας χωρίς όμως να μαλακώσουν πάρα πολύ (θέλουμε να παραμένουν τραγανά)
- Σερβίρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε βαλσαμικό ξύδι λεμόνι – πορτοκάλι και κατίκι Δομοκού προαιρετικά
Tip:
μπορούμε να ψήσουμε όποιο λαχανικό μας αρέσει π.χ. μελιτζάνες, κολοκυθάκια,
κρεμμύδια προσέχοντας να μην επιλέξουμε λαχανικά που περιέχουν πολλά υγρά π.χ.
αγγούρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου