Υλικά
(για τη βάση)
- 225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 75 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 270 γρ. βούτυρο
(για τη γέμιση)
- 6 αυγά και 5 κρόκους
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. ξύσμα και χυμό από 6 λεμόνια
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι (εναλλακτικά μπορούμε να τα ζυμώσουμε και στο χέρι)
- Σε ένα ταψί ή πυρέξ στο οποίο έχουμε τοποθετήσει πριν λαδόκολλα , ρίχνουμε το μίγμα της βάσης μας και στη συνέχεια απλώνουμε με τα χέρια προκειμένου να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να έχει ομοιόμορφο πάχος
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160°C για περίπου 15-20 λεπτά
- Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά
- Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας και να αρχίσουν τα αυγά να θερμαίνονται προκειμένου να σφίξουν τα υπόλοιπα υλικά. Προσοχή: η κρέμα δε θα πρέπει να είναι σφιχτή
- Ψήνουμε στους 180°C για 15 περίπου λεπτά
- Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και στη συνέχεια το βγάζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας
- Κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη από την εκπομπή «Κάντο όπως ο Άκης»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου