Μπάρες Λεμονιού

Υλικά 

(για τη βάση)
  • 225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 270 γρ. βούτυρο

(για τη γέμιση)
  • 6 αυγά και 5 κρόκους
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύσμα και χυμό από 6 λεμόνια
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι (εναλλακτικά μπορούμε να τα ζυμώσουμε και στο χέρι)
  • Σε ένα ταψί ή πυρέξ στο οποίο έχουμε τοποθετήσει πριν λαδόκολλα , ρίχνουμε το μίγμα της βάσης μας και στη συνέχεια απλώνουμε με τα χέρια προκειμένου να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να έχει ομοιόμορφο πάχος
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους  160°C για περίπου 15-20 λεπτά
  • Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά
  • Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας και να αρχίσουν τα αυγά να θερμαίνονται προκειμένου να σφίξουν τα υπόλοιπα υλικά. Προσοχή: η κρέμα δε θα πρέπει να είναι σφιχτή
  • Ψήνουμε στους 180°C για 15 περίπου λεπτά
  • Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και στη συνέχεια το βγάζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας
  • Κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη από την εκπομπή «Κάντο όπως ο Άκης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget