Υλικά
- 4 φιλέτα γλώσσας
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό, σε σκόνη)
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
- 4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρού μεγέθους κινεζικό λάχανο, κομμένο σε χοντρές λωρίδες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 220° C.
- Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει τα φιλέτα γλώσσας σε μία στρώση και τα βάζουμε μέσα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το τζίντζερ, μαζί με την πάπρικα, τη μια σκελίδα σκόρδου, το σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο) και τη σάλτσα σόγιας.
- Αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε απλό τηγάνι, ρίχνουμε τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου, τη σοτάρουμε ελαφρώς για 1/2 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε το κινεζικό λάχανο.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε και σερβίρουμε τα φιλέτα γλώσσας στα πιάτα.
- Συνοδεύουμε με το λάχανο και, αν θέλουμε, με ρύζι μπασμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου