Υλικά
- Μισό κατσικάκι
- 250 γρ. κόκκινο κρασί
- 70 γρ. πετιμέζι
- 4κ.σ. μουστάρδα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 4 πατάτες μεγάλες
- 2 πιπεριές κίτρινες
- 2 καρότα
- 10 ντοματίνια
- 1 πορτοκάλι
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
- 1 ξυλάκι κανέλλα
- Αλάτι & πιπέρι
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια
- Κόβουμε το πορτοκάλι στα 4
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μουστάρδα με το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά
- Σε μεγάλη γάστρα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το κατσικάκι αλατοπιπερωμένο
- Ανάμεσα στα κενά προσθέτουμε πρώτα τις πατάτες και μετά τα λαχανικά και το πορτοκάλι και αλατοπιπερώνουμε
- Ραντίζουμε όλο το περιεχόμενο της γάστρας με το κρασί και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Με το μισό μίγμα μουστάρδας/ πετιμεζιού αλείφουμε με ένα κουτάλι το κρέας
- Από πάνω ρίχνουμε τους κόκκους πιπεριού και το ξυλάκι κανέλλας σπασμένο στα δύο
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μία ώρα
- Στην ώρα βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και ελέγχουμε την ποσότητα των χυμών του φαγητού. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο κρασί
- Αναποδογυρίζουμε μόνο το κρέας και το αλείφουμε με το υπόλοιπο μίγμα μουστάρδας/ πετιμεζιού
- Ξαναβάζουμε τη γάστρα στο φούρνο για άλλη μία ώρα
- Προς το τέλος ξεσκεπάζουμε να ροδοκοκκινίσει το φαγητό

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου