Κατσικάκι στο φούρνο με πετιμέζι

Υλικά
  • Μισό κατσικάκι
  • 250 γρ. κόκκινο κρασί
  • 70 γρ. πετιμέζι
  • 4κ.σ. μουστάρδα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες μεγάλες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 2 καρότα
  • 10 ντοματίνια
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια
  2. Κόβουμε το πορτοκάλι στα 4
  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μουστάρδα με το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά
  4. Σε μεγάλη γάστρα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το κατσικάκι αλατοπιπερωμένο
  5. Ανάμεσα στα κενά προσθέτουμε πρώτα τις πατάτες και μετά τα λαχανικά και το πορτοκάλι και αλατοπιπερώνουμε
  6. Ραντίζουμε όλο το περιεχόμενο της γάστρας με το κρασί και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  7. Με το μισό μίγμα μουστάρδας/ πετιμεζιού αλείφουμε με ένα κουτάλι το κρέας
  8. Από πάνω ρίχνουμε τους κόκκους πιπεριού και το ξυλάκι κανέλλας σπασμένο στα δύο
  9. Σκεπάζουμε τη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μία ώρα
  10. Στην ώρα βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και ελέγχουμε την ποσότητα των χυμών του φαγητού. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο κρασί
  11. Αναποδογυρίζουμε μόνο το κρέας και το αλείφουμε με το υπόλοιπο μίγμα μουστάρδας/ πετιμεζιού
  12. Ξαναβάζουμε τη γάστρα στο φούρνο για άλλη μία ώρα
  13. Προς το τέλος ξεσκεπάζουμε να ροδοκοκκινίσει το φαγητό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget