Κουσκούς με λιαστές ντομάτες, φέτα, ελιές και βασιλικό

Υλικά 
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κουσκούς
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 120 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
  • 40 γρ. ελιές, κομμένες σε φέτες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε το κουσκούς σ' ένα σκεύος.
  2. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς, ανακατεύοντας μ' ένα πιρούνι.
  4. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  5. Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά μ' ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Αλατίζουμε και πάλι αν χρειάζεται και καρυκεύουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget