Υλικά
- 6-7 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη (από βαζάκι)
- 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
- 2 φέτες καπνιστό ζαμπόν φουαντρέ ψιλοκομμένο
- 6 αυγά
- λίγο γάλα φρέσκο (2-3 κ.σ.)
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2-3 μικρές πατάτες βρασμένες και κομμένες με τα χέρια σε πιο μικρά κομμάτια
- 2 χούφτες κίτρινα τυριά (ρεγγάτο, έμμενταλ)
- 1 χούφτα γραβιέρα Νάξου
- ελαιόλαδο (2-3 κ.σ.)
- αλάτι, γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε
- Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, την ψητή πιπεριά, τη γαλοπούλα, το ζαμπόν, τις πατάτες και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να βγουν όλα τα αρώματα
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς καθώς ακολουθούν τα τυριά
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, λίγο αλάτι και λίγη πάπρικα γλυκιά και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε τα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε καλά
- Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι μας προσέχοντας να καλύψει όλα τα υλικά. Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα μας στο τηγάνι για 5 περίπου λεπτά
- Στο ενδιάμεσο θερμαίνουμε το φούρνο μας στο γκριλ στους 200°C
- Προσθέτουμε στο τηγάνι μας τη γραβιέρα Νάξου
- Τοποθετούμε το τηγάνι μας στο φούρνο για 6-7 λεπτά προκειμένου η ομελέτα μας να ψηθεί και από την πάνω μεριά και να ροδίσει
- Σερβίρεται χλιαρή και κρύα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου