Ομελέτα φούρνου με λιαστή ντομάτα, ψητή πιπεριά Φλωρίνης, γαλοπούλα & τυριά

Υλικά 
  • 6-7 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη (από βαζάκι)
  • 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
  • 2 φέτες καπνιστό ζαμπόν φουαντρέ ψιλοκομμένο
  • 6 αυγά
  • λίγο γάλα φρέσκο (2-3 κ.σ.)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 μικρές πατάτες βρασμένες και κομμένες με τα χέρια σε πιο μικρά κομμάτια
  • 2 χούφτες κίτρινα τυριά (ρεγγάτο, έμμενταλ)
  • 1 χούφτα γραβιέρα Νάξου
  • ελαιόλαδο (2-3 κ.σ.)
  • αλάτι, γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε
  2. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, την ψητή πιπεριά, τη γαλοπούλα, το ζαμπόν, τις πατάτες και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να βγουν όλα τα αρώματα
  4. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς καθώς ακολουθούν τα τυριά
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, λίγο αλάτι και λίγη πάπρικα γλυκιά και ανακατεύουμε
  6. Προσθέτουμε τα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε καλά
  7. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι μας προσέχοντας να καλύψει όλα τα υλικά. Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα μας στο τηγάνι για 5 περίπου λεπτά
  8. Στο ενδιάμεσο θερμαίνουμε το φούρνο μας στο γκριλ στους 200°C
  9. Προσθέτουμε στο τηγάνι μας τη γραβιέρα Νάξου
  10. Τοποθετούμε το τηγάνι μας στο φούρνο για 6-7 λεπτά προκειμένου η ομελέτα μας να ψηθεί και από την πάνω μεριά και να ροδίσει
  11. Σερβίρεται χλιαρή και κρύα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget