Ζελέ σοκολάτας με μαριναρισμένες φράουλες

Υλικά 

  • 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 14 γρ. ζελατίνη (7-8 φύλλα ζελατίνης)
  • 160 γρ. βραστό νερό
  • 5-6 φράουλες
  • 2-3 κ.σ.κονιάκ
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τις φράουλες
  2. Τις ψιλοκόβουμε και τις τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κονιάκ και ανακατεύουμε
  4. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες για να μαριναριστούν οι φράουλες
  5. Μόλις οι φράουλες είναι έτοιμες, ρίχνουμε το βραστό νερό πάνω από τη σοκολάτα και αφήνουμε για ένα λεπτό. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα
  6. Στραγγίζουμε τις φράουλες και τις προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά
  7. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε ζεστό  νερό για 5 λεπτά περίπου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  8. Ενσωματώνουμε τη ζελατίνη στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα προσέχοντας να μη δημιουργηθεί στο μίγμα αέρας
  9. Τοποθετούμε σε μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρουμε
Tip: χρησιμοποίησα ως σοκολάτα γάλακτος πασχαλινό σοκολατένιο αυγό, κουβερτούρα γάλακτος καθώς και σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ αμυγδάλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget