Ζελέ σοκολάτας με μαριναρισμένες φράουλες
Υλικά
- 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά
κομμάτια
- 14 γρ. ζελατίνη (7-8 φύλλα ζελατίνης)
- 160 γρ. βραστό νερό
- 5-6 φράουλες
- 2-3 κ.σ.κονιάκ
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε,
πλένουμε και στραγγίζουμε τις φράουλες
- Τις ψιλοκόβουμε
και τις τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη
άχνη και το κονιάκ και ανακατεύουμε
- Τοποθετούμε το
μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες για να μαριναριστούν οι φράουλες
- Μόλις οι
φράουλες είναι έτοιμες, ρίχνουμε το βραστό νερό πάνω από τη σοκολάτα και
αφήνουμε για ένα λεπτό. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει όλη η
σοκολάτα
- Στραγγίζουμε τις
φράουλες και τις προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά
- Μαλακώνουμε τη
ζελατίνη σε ζεστό νερό για 5 λεπτά
περίπου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ενσωματώνουμε τη
ζελατίνη στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα προσέχοντας να μη
δημιουργηθεί στο μίγμα αέρας
- Τοποθετούμε σε
μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρουμε
Tip: χρησιμοποίησα ως σοκολάτα γάλακτος πασχαλινό σοκολατένιο αυγό, κουβερτούρα
γάλακτος καθώς και σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ αμυγδάλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου