Υλικά
- 500 γρ. φιλέτα πέρκας (φρέσκο ή κατεψυγμένο), σε μέτρια κομμάτια
- 80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό, προτιμότερο βιολογικό
- 15-20 φύλλα φρέσκιας λουίζας*, ψιλοκομμένα (ή 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος και λίγο ξύσμα λεμονιού)
- 1 - 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 50 γρ. ελιές ροδέλες (αν θέλουμε)
Εκτέλεση
- Λιώνουμε στο μπλέντερ το ψάρι και το στύβουμε καλά με τα χέρια να απομακρύνουμε όσο καλύτερα γίνεται τα υγρά.
- Το βάζουμε σε ένα μπολ. Μετά λιώνουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το στύβουμε κι αυτό να στραγγίξει από τα υγρά του και το μεταφέρουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, τη λουίζα, τις ελιές (αν τις βάλουμε) και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για περίπου 7 - 8 λεπτά να αναμειχθούν τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 200° C.
- Ραντίζουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και πλάθουμε με λαδωμένες παλάμες μικρά μπιφτέκια, κάπως πλακέ.
- Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά.
- Συνοδεύουμε με Ένα εύκολο ντιπ μαγιονέζας και πατάτες βραστές ή τηγανητές.
*Συμβουλή Λουίζα
βρίσκουμε σε μερικά μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε φυτώρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου