Υλικά
- 1 κιλό ντομάτες, σφιχτές αλλά ώριμες
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες λιαστές, διατηρημένες στο λάδι (γιατί είναι πιο μαλακές), καλά στραγγισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 3 φέτες ψωμί (πάχους περίπου 2 εκ. η κάθε μία), χωρίς την κόρα
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
- 200 ml φρέσκο γάλα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε τις φέτες ψωμιού στο γάλα και στη συνέχεια τις στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.
- Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρούμε τα ορατά σπόρια (δεν πειράζει αν μείνουν μερικά) και τις τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τον πελτέ, το ψωμί, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το δυόσμο, το βαλσαμικό ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (μπορεί να μη χρειαστεί όλο) και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι το μείγμα να πάρει μορφή πηχτού χυλού.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Οταν το λάδι κάψει, παίρνουμε ποσότητες από το χυλό με ένα κουτάλι της σούπας και με ένα δεύτερο κουτάλι τις «σπρώχνουμε», ώστε να γλιστρήσουν στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 2½ λεπτά από κάθε πλευρά.
- Tους βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Τους σερβίρουμε όσο είναι ζεστοί και τους συνοδεύουμε με φασολάκια βραστά σαλάτα ή βλίτα βραστά με λαδόξιδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου