Υλικά
- 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 2 μεγάλες κριθαροκουλούρες
Για το πέστο κάππαρης
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη με τα δάχτυλα
- 70 ml ελαιόλαδο
- 1 μέτρια ώριμη ντομάτα, σε μέτρια κομμάτια
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη και στραγγισμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας ηλιόσποροι ανάλατοι (καθαρισμένοι) ή καρύδια χοντροκομμένα ή κουκουνάρια
Εκτέλεση
Για
το Πέστο:
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το δυόσμο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο, μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε περισσότερο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, την κάππαρη, πιπέρι και τους ηλιόσπορους (ή τα καρύδια ή τα κουκουνάρια) και τα δουλεύουμε με διακοπτόμενη λειτουργία, ώστε οι ντομάτες να ψιλοκοπούν, αλλά να μην πολτοποιηθούν εντελώς.
- Βρέχουμε πολύ ελαφρά τους ντάκους, μοιράζουμε πάνω τους το πέστο και τη φέτα και σερβίρουμε αμέσως.
- Αν θέλουμε, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
- Ο ντάκος είναι ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ γεύμα, αλλά, αν θέλουμε, φτιάχνουμε μια ομελέτα «για τη μέση» για πιο χορταστικό αποτέλεσμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου