Σάλτσα με φράουλες

Υλικά 

  • 1½ φλιτζάνι (περίπου 200 γρ.) ώριμες φράουλες, καθαρισμένες από το κοτσάνι, πλυμένες και κομμένες στη μέση
  • χυμός από 1 λεμόνι + 1/2 κουτ. γλυκού από το ξύσμα του (προτιμάμε ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι, για να μην καταναλώσουμε παραφίνες)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  • 1/2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ σε κομματάκια (πιπερόριζα)
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε τις φράουλες στο μούλτι και τις «χτυπάμε» για 1 λεπτό.
  2. Σουρώνουμε τον πολτό σε ψιλό σουρωτήρι και βάζουμε το χυμό τους πάλι στο μούλτι.
  3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χτυπάμε για 1 ακόμη λεπτό και σερβίρουμε. Το άρτυμα αυτό διατηρείται στο ψυγείο σε βαζάκι για 1 - 2 ημέρες.
  4. Συμβουλές:
  5. Αν οι φράουλες δεν είναι αρκετά ώριμες, ίσως να χρειαστούμε λιγότερο λεμόνι ή περισσότερο μέλι. Αν είναι πολύ γλυκές, βάζουμε περισσότερο λεμόνι.
  6. Ταιριάζει υπέροχα με σαλάτα ρόκας ή σπανάκι ή άλλη πράσινη σαλάτα ή με γαρίδες, καραβίδες και αστακό.
  7. Ταιριάζει, όμως, και με αλλαντικά. Χρησιμοποιήστε το σαν σάλτσα σε λευκά τυριά εποχής, αλλά και σε τάρτες με ανθότυρο ή πιτάκια με μυζήθρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget