Υλικά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (ή σησαμέλαιο, αν έχουμε)
- 500 γρ. γαρίδες μικρές (κατεψυγμένες και καθαρισμένες)
- 2 - 3 κουτ. σούπας πάστα πράσινου κάρι (το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ -στο τμήμα με τα ασιατικά προϊόντα- αλλά και σε ντελικατέσεν και καταστήματα με ασιατικά προϊόντα) ή 1 γεμάτη κουτ. σούπας σκόνη κάρι (στα ράφια με τα μπαχαρικά)
- 200 - 400 ml γάλα καρύδας (στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με είδη ζαχαροπλαστικής ή στα ράφια με τα ασιατικά προϊόντα - η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο ζουμερή θέλουμε τη σάλτσα)
- 1½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες για μισό λεπτό.
- Προσθέτουμε την πάστα πράσινου κάρι ή το κάρι σε σκόνη και το γάλα καρύδας, μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 - 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
- Όταν είναι έτοιμο και το ρύζι, το μοιράζουμε στα πιάτα, βάζουμε από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου