Μοσχάρι με μπίρα στην κατσαρόλα

Υλικά 
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 500γρ. μοσχάρι κομμένο σε κυβάκια
  • 500ml μπίρα τύπου ale (Η Guinness είναι μια τέτοια)
  • 2 στικ σέλερι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 μέτρια καρότα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 400 γρ. τοματάκια ψιλοκομμένα κονσέρβα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Ψιλόκοψε τις άκρες του σέλρι και ψιλόκοψέ τα. Καθάρισε επίσης και ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το καρότο
  2. Βάλε μια κατσαρόλα στη φωτιά και πρόσθεσε όλα σου τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο να σοταριστούν για 10 λεπτά.
  3. Πρόσθεσε το κρέας με το αλεύρι και τέλος τη μπίρα και τα τοματάκια. Ανακάτεψε καλά και αλατοπιπέρωσε. Άφησε το φαγητό σου να πάρει βράση
  4. Σκέπασε και χαμήλωσε τη φωτιά, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει για 2 ώρες το λιγότερο να μαλακώσει το κρέας σου και να ψηθεί καλά.
  5. Συμπλήρωσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και αφαίρεσε τη δάφνη
  6. Σέρβιρε σκέτο ή με πατάτες, ρύζι ή dumplings (είναι κροκέτες πατάτας ή ρυζιού στρογγυλές που βράζουν σε νερό και συνοδεύουν το φαγητό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget