Υλικά
- 3 φύλλα δάφνης
- 500γρ. μοσχάρι κομμένο σε κυβάκια
- 500ml μπίρα τύπου ale (Η Guinness είναι μια τέτοια)
- 2 στικ σέλερι
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 μέτρια καρότα
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 400 γρ. τοματάκια ψιλοκομμένα κονσέρβα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλόκοψε τις άκρες του σέλρι και ψιλόκοψέ τα. Καθάρισε επίσης και ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το καρότο
- Βάλε μια κατσαρόλα στη φωτιά και πρόσθεσε όλα σου τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο να σοταριστούν για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κρέας με το αλεύρι και τέλος τη μπίρα και τα τοματάκια. Ανακάτεψε καλά και αλατοπιπέρωσε. Άφησε το φαγητό σου να πάρει βράση
- Σκέπασε και χαμήλωσε τη φωτιά, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει για 2 ώρες το λιγότερο να μαλακώσει το κρέας σου και να ψηθεί καλά.
- Συμπλήρωσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και αφαίρεσε τη δάφνη
- Σέρβιρε σκέτο ή με πατάτες, ρύζι ή dumplings (είναι κροκέτες πατάτας ή ρυζιού στρογγυλές που βράζουν σε νερό και συνοδεύουν το φαγητό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου