Μπριζόλες χοιρινές με κρούστα μυρωδικών

Υλικά 

  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & έξτρα 6 κ.σ.
  • 3 ασπράδια
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση
  1. Σοτάτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε θυμάρι και το ψωμί χοντροκομμένο
  2. Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια, προσθέτουμε μουστάρδα και χτυπάμε το μίγμα
  4. Στο τέλος ρίχνουμε αλεύρι και ανακατεύουμε
  5. Ρίχνουμε στις μπριζόλες αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και φροντίζουμε να πάει παντού το αλεύρι
  6. Στη συνέχεια βουτάμε πρώτα στο μίγμα του αυγού και μετά στου ψωμιού
  7. Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200°C για 25 λεπτά


Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη από την εκπομπή "Κάντο όπως ο Άκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget