Υλικά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 4 μπριζόλες χοιρινές
- 4 φέτες ψωμί του τοστ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & έξτρα 6 κ.σ.
- 3 ασπράδια
- 3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- Φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
- Σοτάτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε θυμάρι και το ψωμί χοντροκομμένο
- Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια, προσθέτουμε μουστάρδα και χτυπάμε το μίγμα
- Στο τέλος ρίχνουμε αλεύρι και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε στις μπριζόλες αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και φροντίζουμε να πάει παντού το αλεύρι
- Στη συνέχεια βουτάμε πρώτα στο μίγμα του αυγού και μετά στου ψωμιού
- Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200°C για 25 λεπτά
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη από την εκπομπή "Κάντο όπως ο Άκης"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου