Υλικά
- 250γρ. μπισκότα digestive
- 50γρ. ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Υλικά για τη γέμιση: 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 3 κρόκοι αυγού
- Χυμό από 2-3 λεμόνια
- 200γρ. πραλίνα φουντουκιού
- Προαιρετικά ξύσμα σοκολάτας ή κακάο ή άχνη ζάχαρη για διακόσμηση
Εκτέλεση
Εκτέλεση
για τη βάση:
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα, μετά τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο.
- Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μια ταρτιέρα (διάμετρος 28εκ.) κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση και με τα χέρια μας ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και στα πλάγια της ταρτιέρας.
- Με δύο κουτάλια σχηματίζουμε μπαλάκια από την πραλίνα και τα τοποθετούμε στη βάση της τάρτας διάσπαρτα. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Εκτέλεση
για τη γέμιιση:
- Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός (όχι στο μίξερ).
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα πήζει λίγο. Επειδή κάθε λεμόνι έχει διαφορετική οξύτητα, δοκιμάζουμε για να δούμε πόσο και αν θα προσθέσουμε άλλο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και προσέχουμε να καλυφθούν όλα τα μπαλάκια σοκολάτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC για 20 λεπτά.
- Διακοσμούμε με το ξύσμα σοκολάτας ή κακάο ή ζάχαρη άχνη αφού όμως κρυώσει καλά η τάρτα
Πεντανόστιμο!!! η γέυση και το άρωμα του λεμονιού με την πραλίνα φουντουκιού δένουν τόσο αρμονικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφή