Υλικά
( για 4-6 άτομα)
4 αραβικές πίτες
Για την τυρόκρεμα
4 αραβικές πίτες
Για την τυρόκρεμα
- 150 γρ. ανθότυρο ΜΕΒΓΑΛ
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ
- 100 γρ. πίκλες ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ
- 1 σφηνάκι πετιμέζι
- 1 κουτ. σούπας μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, το ανθότυρο θρυμματισμένο με το χέρι, τις πίκλες, τον άνιθο, το ελαιόλαδο, το μισό σφηνάκι πετιμέζι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνω επάνω στον πάγκο της κουζίνας ένα κομμάτι μεμβράνη και τοποθετώ 1 αραβική πίτα.
- Απλώνω επάνω το ¼ του μίγματος και τυλίγω με προσοχή. Διπλώνω σφιχτά με την μεμβράνη και κλείνω τις άκρες σαν καραμέλα.
- Βάζω τις πιτούλες το ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
- Ξεδιπλώνω την μεμβράνη και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε ρολάκια.
- Καρφώνω από μια οδοντογλυφίδα σε κάθε ρολάκι, ραντίζω με το υπόλοιπο πετιμέζι και σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου