Ρολάκια στιγμής με τυρόκρεμα πίκλες και πετιμέζι

Υλικά 

( για 4-6 άτομα)
4 αραβικές πίτες
Για την τυρόκρεμα
  • 150 γρ. ανθότυρο ΜΕΒΓΑΛ
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ
  • 100 γρ. πίκλες ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ
  • 1 σφηνάκι πετιμέζι
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, το ανθότυρο θρυμματισμένο με το χέρι, τις πίκλες, τον άνιθο, το ελαιόλαδο, το μισό σφηνάκι πετιμέζι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Απλώνω επάνω στον πάγκο της κουζίνας ένα κομμάτι μεμβράνη και τοποθετώ 1 αραβική πίτα.
  3. Απλώνω επάνω το ¼ του μίγματος και τυλίγω με προσοχή. Διπλώνω σφιχτά με την μεμβράνη και κλείνω τις άκρες σαν καραμέλα.
  4. Βάζω τις πιτούλες το ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
  5. Ξεδιπλώνω την μεμβράνη και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε ρολάκια.
  6. Καρφώνω από μια οδοντογλυφίδα σε κάθε ρολάκι, ραντίζω με το υπόλοιπο πετιμέζι και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget