Υλικά
( για ένα ταψί 36 εκ.)
- 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 3 φλυτζάνια γάλα
- 200 γρ. γιαούρτι παραδοσιακό
- 2 φλυτζάνια ανθότυρο, τριμμένο με το χέρι
- 1 φλυτζάνι φέτα, τριμμένη με το χέρι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1½ φλυτζάνι σιμιγδάλι, ψιλό
- 1 κουτ. σούπας μαργαρίνης για το άλειμμα του ταψιού
- λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το σύρμα.
- Προσθέτω όλα τα υλικά της πίτας (γάλα, γιαούρτι, ανθότυρο, φέτα, κρεμμυδάκια, άνηθο, ελαιόλαδο, μπέικιν, σιμιγδάλι) και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πυκτός χυλός.
- Αλατόπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
- Μεταφέρω το μίγμα σε ταψάκι αλειμμένο με τη μαργαρίνη και στρώνω την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου