Πίτα της Τυρινής


Υλικά 

( για ένα ταψί 36 εκ.)
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 3 φλυτζάνια γάλα
  • 200 γρ. γιαούρτι παραδοσιακό
  • 2 φλυτζάνια ανθότυρο, τριμμένο με το χέρι
  • 1 φλυτζάνι φέτα, τριμμένη με το χέρι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1½ φλυτζάνι σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κουτ. σούπας μαργαρίνης για το άλειμμα του ταψιού 
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα  αυγά με το σύρμα.
  2. Προσθέτω όλα τα υλικά της πίτας (γάλα, γιαούρτι, ανθότυρο, φέτα, κρεμμυδάκια, άνηθο, ελαιόλαδο, μπέικιν, σιμιγδάλι) και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πυκτός χυλός.
  3. Αλατόπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
  4. Μεταφέρω το μίγμα σε ταψάκι αλειμμένο με τη μαργαρίνη και στρώνω την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget