Τονοκεφτεδάκια με σάλτσα βαλσαμικού

Υλικά 

( για 4 - 6 μερίδες)
Για τα τονοκεφτεδάκια
  • 400 γρ. τόνος κονσέρβας, σε νερό (περίπου 4 μέτριες κονσέρβες), καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος με το χέρι
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ (μόνο την ψίχα), μουσκεμένες για 2 – 3 λεπτά σε κρύο νερό και καλά στυμμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φυλλαράκια άνηθου
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  •  ½ κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • λίγο μπαχάρι, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πανάρισμα
  • 3/4 φλιτζανιού (περίπου 80 ml ) ελαιόλαδο ALTIS , για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα βαλσαμικού
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ κλασσική HELMANN’S
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού  κλασσική  PAPADIMITRIOU KALAMATA
  • 1 κουτ. σούπας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τα τονοκεφτεδάκια
  1.  Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω την καλά στυμμένη ψίχα, τον κομματιασμένο τόνο, το τριμμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αυγό, τον άνηθο, τη ρίγανη, το θυμάρι, λίγο μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω πολύ καλά με τα χέρια μου, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει λίγο.
  3. Στη συνέχεια βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω κεφτεδάκια μέτριου μεγέθους και βάρους περίπου 25 γρ. το καθένα (όσο ένα μεγαλούτσικο καρύδι).
  4. Βάζω αλεύρι σε ένα πιάτο και αλευρώνω τα κεφτεδάκια από όλες τις μεριές.
  5. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και, μόλις κάψει τηγανίζω τα κεφτεδάκια για 2 - 3 λεπτά, σε δόσεις των 7 - 8 κομματιών, ρολάροντάς τα μέσα στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.

Για τη σάλτσα βαλσαμικού
  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύω όλα τα υλικά της σάλτσας και τα ανακατεύω καλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget