Αλευρόπιτα


Υλικά 
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 500 ml γάλα
  • 1 φλυτζανάκι καφέ νερό
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. φέτα
  • 5-6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 χούφτες τριμμένο gouda
  • λίγο αλάτι
  • γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα ρηχό μεγάλο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να λιώσει, στους 190 βαθμούς μέχρι να κάψει.  Προσοχή: το ταψί πρέπει να είναι αλειμμένο με λιπαρή ουσία και να είναι καυτό όταν ρίξουμε το χυλό
  2. Όσο ζεσταίνετε το βούτυρο ετοιμάζουμε το χυλό μας. Ανακατεύουμε τα αλεύρια με το αλάτι, το γάλα, το νερό, τη γλυκιά πάπρικα,  τα αυγά και δουλεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο
  3. Σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια και την προσθέτουμε στο μίγμα. Κρατάμε λίγη για να πασπαλίσουμε και από πάνω
  4. Προσθέτουμε τα κομματάκια καπνιστής γαλοπούλας και ανακατεύουμε
  5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε το χυλό μας
  6. Πασπαλίζουμε με κομματάκια φέτας και λίγο τριμμένο τυρί gouda
  7. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στη δεύτερη από κάτω σκάλα και ψήνουμε στον αέρα στους 180ο C για 50 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget