Κέικ πορτοκαλιού χωρίς βούτυρο, αυγά, μίξερ

Υλικά 
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο ή καλαμποέλαιο
  • 1 ½ κ.σ. ξύδι
  • 1 ½ κ.σ. κονιάκ
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 φλ. νερό
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. baking powder

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι, το κονιάκ, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τη βανίλια και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να λιώσει η ζάχαρη
  2. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο ποτήρι με το χυμό πορτοκαλιού. Προσοχή: κρατάμε το ποτήρι πάνω από το μπολ καθώς ο χυμός θα αφρίσει με τη σόδα, θα φουσκώσει και θα χυθεί εκτός ποτηριού
  3. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και προσθέτουμε και το αλάτι
  4. Προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά χωρίς όμως να δουλέψουμε το μίγμα μας για πολύ ώρα
  5. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε φόρμα (λαδωνένη και αλευρωμένη) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 35 περίπου λεπτά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget