Υλικά
- 1 φλ. ζάχαρη
- ¾ φλ. ελαιόλαδο ή καλαμποέλαιο
- 1 ½ κ.σ. ξύδι
- 1 ½ κ.σ. κονιάκ
- 1 βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 φλ. νερό
- 2 κ.σ. κακάο
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γ. baking powder
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι, το κονιάκ, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τη βανίλια και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να λιώσει η ζάχαρη
- Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο ποτήρι με το χυμό πορτοκαλιού. Προσοχή: κρατάμε το ποτήρι πάνω από το μπολ καθώς ο χυμός θα αφρίσει με τη σόδα, θα φουσκώσει και θα χυθεί εκτός ποτηριού
- Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και προσθέτουμε και το αλάτι
- Προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά χωρίς όμως να δουλέψουμε το μίγμα μας για πολύ ώρα
- Ρίχνουμε το μίγμα μας σε φόρμα (λαδωνένη και αλευρωμένη) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 35 περίπου λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου