Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5-6 κρεμμύδια
- Θυμάρι
- 125γρ. αλεύρι
- 125 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 75 γρ. βούτυρο
- 150 ml γάλα
- Χαλούμι
Εκτέλεση
Για τα κρεμμύδια
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε καλά σε ένα τηγάνι, αρωματίζουμε με θυμάρι
Για τη ζύμη
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το αλεύρι μαζί το μπέικιν και το βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη
- Βάζουμε πρώτα στην ταρτιέρα τα κρεμμύδια και μετά το φύλλο
- Τρυπάμε το φύλλο και ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά
- Μόλις ψηθεί την αναποδογυρίζουμε τρίβουμε χαλούμι και προσθέτουμε θυμάρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου