Ανάποδη Κρεμμυδόπιτα

Υλικά 

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5-6 κρεμμύδια
  • Θυμάρι
  • 125γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 150 ml γάλα
  • Χαλούμι

Εκτέλεση
Για τα κρεμμύδια
  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε καλά σε ένα τηγάνι, αρωματίζουμε με θυμάρι

Για τη ζύμη
  1. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το αλεύρι μαζί το μπέικιν και το βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα
  2. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη
  3. Βάζουμε πρώτα στην ταρτιέρα τα κρεμμύδια και μετά το φύλλο
  4. Τρυπάμε το φύλλο και ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά
  5. Μόλις ψηθεί την αναποδογυρίζουμε τρίβουμε χαλούμι και προσθέτουμε θυμάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget