Υλικά
- 100 γρ κουβερτούρα
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 50 γρ φουντούκια ανάλατα
- 5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και θρυμματίζουμε, χωρίς όμως να κάνουμε τους ξηρούς καρπούς σκόνη
- Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη να λιώσει μαζί με 2 κουταλιές νερό
- Όταν αρχίσει να καραμελώνει και πάρει χρυσαφένιο χρώμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φουντούκια
- Ανακατεύουμε καλά να καραμελώσουν
- Την ίδια ώρα βάζουμε την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα μπεν μαρί να λιώσουν μαζί
- Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο για να βοηθήσουμε τη σοκολάτα να λιώσει πιο εύκολα
- Αφού λιώσει η σοκολάτα και γυαλίσει, ρίχνουμε μέσα τα καραμελωμένα φουντούκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού στη σοκολάτα
- Χρησιμοποιούμε δύο παγοθήκες από καουτσούκ σε σχήμα καρδούλας
- Γεμίζουμε τις παγοθήκες με το μείγμα της σοκολάτας και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά
- Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και ξεφορμάρουμε
Η γλυκιά αυτή συνταγή είναι μιας γλυκιάς φίλης από τον Καναδά !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου