Valentine’s Day σοκολατάκια της Σόφης

Υλικά 

  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 50 γρ φουντούκια ανάλατα
  • 5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. λάδι


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και θρυμματίζουμε, χωρίς όμως να κάνουμε τους ξηρούς καρπούς σκόνη
  2. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη να λιώσει μαζί με 2 κουταλιές νερό
  3. Όταν αρχίσει να καραμελώνει και πάρει χρυσαφένιο χρώμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φουντούκια
  4. Ανακατεύουμε καλά να καραμελώσουν
  5. Την ίδια ώρα βάζουμε την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα μπεν μαρί να λιώσουν μαζί
  6. Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο για να βοηθήσουμε τη σοκολάτα να λιώσει πιο εύκολα
  7. Αφού λιώσει η σοκολάτα και γυαλίσει, ρίχνουμε μέσα τα καραμελωμένα φουντούκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού στη σοκολάτα
  8. Χρησιμοποιούμε δύο παγοθήκες από καουτσούκ σε σχήμα καρδούλας
  9. Γεμίζουμε τις παγοθήκες με το μείγμα της σοκολάτας και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά
  10. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και ξεφορμάρουμε


Η γλυκιά αυτή συνταγή είναι μιας γλυκιάς φίλης από τον Καναδά !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget