Υλικά
(για 1 πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ)
- 250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 200 γραμμ. ταχίνι
- 100 γραμμ. μέλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 80 γραμμ. αμύγδαλα ψημένα
- 60 γραμμ. cranberries
- ξύσμα και χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- λίγο κακάο για το πασπάλισμα
- Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ.
- Βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα σε μια μικρή κατσαρόλα και τη λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, την κανέλα, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα cranberries και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και αυτά στο μίγμα.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ και ισιώνουμε την επιφάνεια του με την ανάποδη ενός κουταλιού.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το κόβουμε σε τετράγωνα σοκολατάκια. Τα πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου