Fudge με σοκολάτα, ταχίνι, αμύγδαλα και cranberries

Υλικά
(για 1 πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ)
  • 250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200 γραμμ. ταχίνι
  • 100 γραμμ. μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 80 γραμμ. αμύγδαλα ψημένα
  • 60 γραμμ. cranberries
  • ξύσμα και χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • λίγο κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ.
  2. Βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα σε μια μικρή κατσαρόλα και τη λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, την κανέλα, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού.
  4. Ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα cranberries και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και αυτά στο μίγμα.
  6. Αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ και ισιώνουμε την επιφάνεια του με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  7.  Το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
  8. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το κόβουμε σε τετράγωνα σοκολατάκια. Τα πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
http://theonewithallthetastes.com/2013/04/fudge-cranberries.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget