Υλικά
- ½ κιλό ρύζι μπασμάτι
- 2 νεροπότηρα ρεβίθια βρασμένα και ξεφλουδισμένα
- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 30γρ. βούτυρο φρέσκο
- 100γρ. σταφίδες ξανθές
- αλάτι
- Μουλιάζετε το ρύζι μέσα σε κρύο νερό για τουλάχιστον ½ ώρα.
- Το ξεπλένετε καλά με άφθονο κρύο νερό και το βάζετε σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας σταδιακά τόσο νεράκι ώστε να σκεπαστεί κατά 1 δάχτυλο.
- Ρίχνετε λίγο αλάτι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε το ρύζι σε μέτρια φωτιά, για 7-8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.
- Το αφήνετε να πιει όλο το νερό και να στεγνώσει. Το διατηρείτε ζεστό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το φρέσκο βούτυρο.
- Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να ξανθύνουν ελαφρώς.
- Ρίχνετε τις σταφίδες, τις φέρνετε μια-δυο βόλτες και τέλος, προσθέτετε και τα βρασμένα ρεβίθια.
- Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στο βρασμένο ρύζι.
- Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρετε το πιλάφι σε πιατέλα ή πιάτα.
*Σας προτείνω να αντικαταστήσετε το ρύζι με χοντροκομμένο πλιγούρι.
Ακολουθήστε ακριβώς την ίδια διαδικασία και θα έχετε ένα νέο πιάτο ολοζώντανο
μπροστά σας.
*Επίσης, μπορείτε αντί να βράσετε το ρύζι σε νερό, να το μαγειρέψετε σε ζωμό κρέατος. Η διαφορά είναι πολύ σημαντική.
*Επίσης, μπορείτε αντί να βράσετε το ρύζι σε νερό, να το μαγειρέψετε σε ζωμό κρέατος. Η διαφορά είναι πολύ σημαντική.
Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη από το Olive Magazine.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου