Υλικά
(
για 4 μερίδες)
- 4 κομμάτια φέτα ΔΩΔΩΝΗ πάχους 1 εκ. και διαστάσεων 7Χ10 εκ.
- 4 φύλλα κρούστας ΖΥMΗ ΨΑΧΝΩΝ
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ παραδοσιακό
- 6 κουτ. σούπας από το salad mix (κολοκυθόσπορος, ηλιόσπορος, κουκουνάρι, σταφίδα, κράνα)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 αυγά χτυπημένα ελαφρά με ένα πιρούνι
- ½ φλιτζάνι πετιμέζι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180° C.
- Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
- Λαδώνω ένα φύλλο κρούστας με ένα πινελάκι.
- Βυθίζω το πρώτο κομμάτι φέτας στα χτυπημένα αυγά το τοποθετώ επάνω στο φύλλο από την στενή του πλευρά και το πασπαλίζω με 1 κουταλιά της σούπας μίγμα σπόρων.
- Πιπερώνω, αναδιπλώνω τα πλαϊνά του φύλλου επάνω στη φέτα και μετά τυλίγω το κομμάτι σχηματίζοντας ένα φάκελο.
- Βρέχω τις άκρες του φύλλου για να ασφαλίσω το κλείσιμο.
- Τοποθετώ το φακελάκι στη λαμαρίνα και επαναλαμβάνω τι διαδικασία για άλλες τρεις φορές με τα υπόλοιπα κομμάτια φέτας.
- Αλείφω το πάνω μέρος των φακέλων με αυγό και πασπαλίζω τις δύο κουταλίες salad mix που μου έχουν απομείνει.
- Ψήνω στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
- Βγάζω το ταψί από το φούρνο και σερβίρω το κάθε φακελάκι φέτας ραντίζοντάς το με λίγο πετιμέζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου