Υλικά
- 6 αυγά
- 3 πατάτες βρασμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 4 μικρά λουκάνικα γαλοπούλας (ή 2 μεγάλα)
- 1 κούπα κίτρινα τυριά τριμμένα (gouda, ρεγκάτο κ.τ.λ.)
- λίγο γάλα (1 φλιτζάνι του καφέ)
- αλάτι
- πιπέρι
- γλυκιά πάπρικα
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
- Προσθέτουμε τις πατάτες και την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τα υλικά μας να ροδίσουν ελαφρώς
- Σε ένα μπωλ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά
- Προσθέτουμε το γάλα αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά
- Ρίχνουμε το μίγμα αυγών – τυριών στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
- Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα μας για περίπου 5 λεπτά
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 210ο C για 5-10 λεπτά ακόμα προκειμένου να ψηθεί η ομελέτα μας και από την πάνω πλευρά. Μόλις ροδίσει η επιφάνεια βγάζουμε από το φούρνο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου