Ομελέτα φούρνου με πατάτες, λουκάνικα γαλοπούλας & τυριά


Υλικά
  • 6 αυγά
  • 3 πατάτες βρασμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 4 μικρά λουκάνικα γαλοπούλας (ή 2 μεγάλα)
  • 1 κούπα κίτρινα τυριά τριμμένα (gouda, ρεγκάτο κ.τ.λ.)
  • λίγο γάλα (1 φλιτζάνι του καφέ)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  1. Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες και την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε
  3. Προσθέτουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τα υλικά μας να ροδίσουν ελαφρώς
  4. Σε ένα μπωλ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά
  5. Προσθέτουμε το γάλα αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
  6. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά
  7. Ρίχνουμε το μίγμα αυγών – τυριών στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
  8. Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα μας για περίπου 5 λεπτά
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 210ο C για 5-10 λεπτά ακόμα προκειμένου να ψηθεί η ομελέτα μας και από την πάνω πλευρά. Μόλις ροδίσει η επιφάνεια βγάζουμε από το φούρνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget