Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι, μήλο και αβγό
- 1 αβγό βραστό
- 500 γρ. ρόκα & σπανάκι
- 1 πορτοκάλι
- 1 πράσινο μήλο
- 250 γρ. κόκκινα φασολιά
(κονσέρβας)
Για σος πορτοκαλιού:
- 1 κ.γ. μουστάρδα
Maille Dijon Originale
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γ. μέλι
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Άλτις
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε τη σος για τη σαλάτα, σε ένα μπλέντερ βάζουμε ξύσμα
πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιών, τη μουστάρδα, το ξύδι, το μέλι, το ελαιόλαδο,
λίγο αλάτι και χτυπάμε.
- Κόβουμε τα σαλατικά μας με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια.
- Κόβουμε
το πράσινο μήλο σε λωρίδες, χωρίς να το ξεφλουδίσουμε.
- Καθαρίζουμε
το πορτοκάλι και το φιλετάρουμε.
- Καθαρίζουμε
και το αβγό και το κόβουμε στα 4.
- Βάζουμε
τα σαλατικά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τα σαλατικά μας και ρίχνουμε λίγη σος.
- Αλατίζουμε ελαφρώς και γαρνίρουμε τη σαλάτα
μας με το μήλο, τα κόκκινα φασόλια, τα φιλέτα πορτοκαλιού, το αυγό και ρίχνουμε
αλάτι – πιπέρι.
- Από πάνω
περιχύνουμε προσεκτικά με τη σος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου