Υλικά
- 500 γρ. φακές
- 2 πορτοκάλια
- 4 κ.σ. κάππαρη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1/3 ματσ. μαϊντανό ή δυόσμο
- Αλάτι-πιπέρι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα squeeze απαλή Kalamata Papadimitriou
- 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φακές σε κρύο νερό, για 15-20 λεπτά.
- Αφού βράσουν, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Παράλληλα καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένα.
- Βάζουμε την κάππαρη, τις βρασμένες φακές, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και τη μουστάρδα.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα φακές και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου