Υλικά
(Για 4 άτομα)
- 8 μεσαία ή μεγάλα καρότα
- 120 γρ. ρόκα
- 1 πορτοκάλι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
- 120 γρ. καρύδια
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Για τα καραμελωμένα καρύδια:
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
- Τρίβουμε τα καρότα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Καθαρίζουμε το πορτοκάλι, το κόβουμε σε κυβάκια και το προσθέτουμε στο μπολ. Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ρόκα κομμένη με τα χέρια.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα με το μπλε τυρί Δανίας τριμμένο από πάνω και πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου