Ρυζοσαλάτα με Φυστίκια Αιγίνης

Υλικά 

  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 χούφτα φυστίκια Αιγίνης
  • 3 κ.σ. καλαμπόκι
  • 1 καρότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2-3 ραπανάκια
  • ½ ματσάκι άνηθο

Για το ντρέσινγκ:
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (αγουρέλαιο)
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Θυμάρι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ.
  2. Σε ένα μικρό βαζάκι, που το έχουμε γι΄ αυτό  το σκοπό ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάμε καλά, για να ενωθεί το λάδι με το ξύδι.
  3. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσουμε όταν έρθει η ώρα.
  4. Ψιλοκόβουμε το καρότο, τα ραπανάκια και την πιπεριά, σε μικρά κυβάκια.
  5. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  6. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε από πάνω ½ ματσάκι άνηθο.
  7. Ρίχνουμε και το καλαμπόκι.
  8. Μέχρι εδώ έχουμε ένα σούπερ γευστικό γεύμα με υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.
  9. Περιχύνουμε με ντρέσινγκ για να προσθέσουμε καλά λιπαρά και έξτρα γεύση.
  10. Το γεύμα μας είναι έτοιμο. Μπορείς να φτιάξεις παραπάνω ποσότητα και να την φυλάξεις στο ψυγείο, για να πάρεις την επόμενη μέρα ένα ταπεράκι στην δουλειά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget