Υλικά
- 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 1 χούφτα φυστίκια Αιγίνης
- 3 κ.σ. καλαμπόκι
- 1 καρότο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2-3 ραπανάκια
- ½ ματσάκι άνηθο
Για το ντρέσινγκ:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο (αγουρέλαιο)
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Θυμάρι
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ.
- Σε ένα μικρό βαζάκι, που το έχουμε γι΄ αυτό το σκοπό ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάμε καλά, για να ενωθεί το λάδι με το ξύδι.
- Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσουμε όταν έρθει η ώρα.
- Ψιλοκόβουμε το καρότο, τα ραπανάκια και την πιπεριά, σε μικρά κυβάκια.
- Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε από πάνω ½ ματσάκι άνηθο.
- Ρίχνουμε και το καλαμπόκι.
- Μέχρι εδώ έχουμε ένα σούπερ γευστικό γεύμα με υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.
- Περιχύνουμε με ντρέσινγκ για να προσθέσουμε καλά λιπαρά και έξτρα γεύση.
- Το γεύμα μας είναι έτοιμο. Μπορείς να φτιάξεις παραπάνω ποσότητα και να την φυλάξεις στο ψυγείο, για να πάρεις την επόμενη μέρα ένα ταπεράκι στην δουλειά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου