Υλικά
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 350 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
- 120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. μαυροδάφνη
- 100 γρ. ζωμό κοτόπουλου
- 20 γρ. βούτυρο
- 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 5 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. κρέμα μπαλσάμικο
- αλάτι
- πίτες ή τορτίγιες, ψητές για το σερβίρισμα
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με την μαυροδάφνη, προσθέτουμε το ζωμό και συνεχίζουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα συκωτάκια.
- Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τα μυρωδικά, την κρέμα μπαλσάμικο και αλατίζουμε αν χρειάζεται.
- Σερβίρουμε, συνοδεύοντας αν θέλουμε με ψητές πίτες ή τορτίγιες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου