Τηγανιά με συκωτάκια κοτόπουλου, θυμάρι και μαυροδάφνη

Υλικά 
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • 120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. μαυροδάφνη
  • 100 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κρέμα μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πίτες ή τορτίγιες, ψητές για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια και από τις δύο πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  3. Σβήνουμε με την μαυροδάφνη, προσθέτουμε το ζωμό και συνεχίζουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα συκωτάκια.
  4. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τα μυρωδικά, την κρέμα μπαλσάμικο και αλατίζουμε αν χρειάζεται.
  5. Σερβίρουμε, συνοδεύοντας αν θέλουμε με ψητές πίτες ή τορτίγιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget