Υλικά
(για
4 άτομα)
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (συνολικού βάρους περίπου 800 γρ.)
- 10 - 12 ελιές Καλαμών (ή άλλες μαύρες ελιές της αρεσκείας μας), χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι μουστάρδα απαλή Hellmann’s
- ½ φλιτζάνι κέτσαπ Hellmann’s
- 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες από βαζάκι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 1 κουτ. σούπας μίγμα για κοτόπουλο + λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα των φιλέτων (θα το βρείτε σε όλα τα super market)
- 3-4 πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
- Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και με ένα μαχαιράκι αφαιρώ τα κομμάτια ορατού λίπους από τις άκρες τους.
- Χτυπάω τα φιλέτα με ένα χονδρό πλάστη (ή με ένα βαρύ γουδοχέρι), για να μαλακώσουν και να λεπτύνουν λίγο και τα αλατοπιπερώνω καλά.
- Σε ένα μπολ βάζω τη μουστάρδα, την κέτσαπ, τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το μίγμα για κοτόπουλο και το δυόσμο και ανακατεύω καλά.
- Κόβω οχτώ μεγάλα τετράγωνα κομμάτια από αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Βάζω επάνω στον πάγκο της κουζίνας 2 κομμάτια χαρτί σταυρωτά, λαδώνω λίγο και στρώνω 4-5 φέτες πατάτας.
- Αλείφω ένα φιλέτο κοτόπουλο με το μίγμα της μουστάρδας και το τοποθετώ επάνω στις πατάτες.
- Πασπαλίζω με λίγες ελιές και λίγες λιαστές ντομάτες.
- Κλείνω τα χαρτιά ψησίματος σε πουγκί και τα δένω με σπάγγο.
- Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζω τα πουγκιά σε ένα ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
- Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφήνω τα πακέτα για 5 λεπτά για να «ξεκουραστούν» τα φιλέτα και τα μοιράζω σε πιάτα, για να ανοίξει ο καθένας το πακέτο στο πιάτο του ώστε να μην χαθούν οι νόστιμοι χυμοί από το εσωτερικό τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου