Φιλέτο κοτόπουλο στο χαρτί με λιαστές ντομάτες και ελιές

Υλικά 

(για 4 άτομα)
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (συνολικού βάρους περίπου 800 γρ.)
  • 10 - 12 ελιές Καλαμών (ή άλλες μαύρες ελιές της αρεσκείας μας), χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι μουστάρδα απαλή Hellmann’s
  • ½ φλιτζάνι κέτσαπ Hellmann’s 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες από βαζάκι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες 
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου 
  • 1 κουτ. σούπας μίγμα για κοτόπουλο + λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα των φιλέτων (θα το βρείτε σε όλα τα super market)
  • 3-4 πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
  2. Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και με ένα μαχαιράκι αφαιρώ τα κομμάτια ορατού λίπους από τις άκρες τους.
  3.  Χτυπάω τα φιλέτα με ένα χονδρό πλάστη (ή με ένα βαρύ γουδοχέρι), για να μαλακώσουν και να λεπτύνουν λίγο και τα αλατοπιπερώνω καλά.
  4. Σε ένα μπολ βάζω τη μουστάρδα, την κέτσαπ, τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το μίγμα για κοτόπουλο και το δυόσμο και ανακατεύω καλά.
  5. Κόβω οχτώ μεγάλα τετράγωνα κομμάτια από αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  6. Βάζω επάνω στον πάγκο της κουζίνας 2 κομμάτια χαρτί σταυρωτά, λαδώνω λίγο και στρώνω 4-5 φέτες πατάτας.
  7. Αλείφω ένα φιλέτο κοτόπουλο με το μίγμα της μουστάρδας και το τοποθετώ επάνω στις πατάτες.
  8. Πασπαλίζω με λίγες ελιές και λίγες λιαστές ντομάτες.
  9. Κλείνω τα χαρτιά ψησίματος σε πουγκί και τα δένω με σπάγγο.
  10. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζω τα πουγκιά σε ένα ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
  11. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφήνω τα πακέτα για 5 λεπτά για να «ξεκουραστούν» τα φιλέτα και τα μοιράζω σε πιάτα, για να ανοίξει ο καθένας το πακέτο στο πιάτο του ώστε να μην χαθούν οι νόστιμοι χυμοί από το εσωτερικό τους.
http://www.dinanikolaou.gr/blog-categories/129

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget