Υλικά
- 1,5 lt γάλα φρέσκο
- ½ κιλό σιμιγδάλι χοντρό
- 50 γρ.αμύγδαλα
- 50 γρ. καρύδια
- 100 γρ. σταφίδες
- 180 γρ. βούτυρο Lurpak
- 500 γρ. ζάχαρη
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλλα
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και χωρίς να κάψει το γάλα.
- Στη συνέχεια μεταφέρουμε το γάλα σε ένα μπολ.
- Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε, συνεχώς για 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
- Έπειτα προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει, σε χαμηλή φωτιά, για 5 περίπου λεπτά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ.
- Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, για 10 λεπτά και τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου