Υλικά
(Για ταψί 31x24)
(Για ταψί 31x24)
- 1 μικρή αρνίσια ή κατσικίσια συκωταριά
- 200 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 1 ματσ. άνηθο
- ½ ματσ. δυόσμο
- 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 150 γρ. βούτυρο Lurpak
- Αλάτι-πιπέρι
- Βράζουμε την συκωταριά σε αρκετό νερό, την αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να κρυώσει και την κόβουμε κυβάκια.
- Ψιλοκόβουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, με βούτυρο.
- Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο, προσθέτουμε τη βρασμένη συκωταριά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το βούτυρο, το ρύζι, τον μαϊντανό τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα της συκωταριάς σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τέσσερα ποτήρια ζεστό νερό και το υπόλοιπο βούτυρο.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 περίπου λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου