Υλικά
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100γρ. καλαμποκάλευρο
- 2 κουτ. γλυκού baking powder
- 125 ml ελαιόλαδο
- 250 ml αριάνι
- 150 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
- 100 γρ. gouda τριμμένη
- 150 γρ. αλλαντικά κομμένα σε μικρά κομμάτια (καπνιστή γαλοπούλα, σαλάμι αέρως, καπνιστό ζαμπόν φουαντρέ)
- 2 αυγά
- 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (αφού πρώτα την έχουμε στύψει με τα χέρια για να μην έχει πολλά υγρά)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. γλυκού δυόσμο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- λίγο αλάτι
- πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε όλα τα αλεύρια (αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καλαμποκάλευρο, baking powder) και το αλάτι
- Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη
- Ρίχνουμε στο υγρό μίγμα το αριάνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά (ρεγγάτο και gouda), τα αλλαντικά, το φρέσκο κρεμμυδάκι , την ντομάτα και τα μυρωδικά (ρίγανη και δυόσμο)
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πάπρικα γλυκιά και ανακατεύουμε
- Μοιράζουμε το μίγμα σε αντικολλητικά χαρτάκια και προσέχουμε να τα γεμίζουμε μέχρι τα ¾ γιατί θα φουσκώσουν
- Προσθέτουμε σε κάθε muffin λίγο τριμμένο τυρί
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 ο C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Tip: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι συνδυασμό
τυριών αλλαντικών θέλουμε καθώς και να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά (π.χ.
πιπεριά, καρότο, κολοκυθάκια ή μυρωδικά π.χ. βασιλικό)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου