Αλμυρά Muffins


Υλικά 
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κουτ. γλυκού baking powder
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml  αριάνι
  • 150 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
  • 100 γρ. gouda τριμμένη
  • 150 γρ. αλλαντικά κομμένα σε μικρά κομμάτια (καπνιστή γαλοπούλα, σαλάμι αέρως, καπνιστό ζαμπόν φουαντρέ)
  • 2 αυγά
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (αφού πρώτα την έχουμε στύψει με τα χέρια για να μην έχει πολλά υγρά)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. γλυκού δυόσμο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • λίγο αλάτι
  • πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε όλα τα αλεύρια (αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καλαμποκάλευρο, baking powder) και το αλάτι
  2. Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη
  3. Ρίχνουμε στο υγρό μίγμα το αριάνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
  4. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά (ρεγγάτο και gouda), τα αλλαντικά, το φρέσκο κρεμμυδάκι , την ντομάτα και τα μυρωδικά (ρίγανη και δυόσμο)
  5. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πάπρικα γλυκιά και ανακατεύουμε
  6. Μοιράζουμε το μίγμα σε αντικολλητικά χαρτάκια και προσέχουμε να τα γεμίζουμε μέχρι τα ¾ γιατί θα φουσκώσουν
  7. Προσθέτουμε σε κάθε muffin λίγο τριμμένο τυρί
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 ο C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

Tip: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι συνδυασμό τυριών αλλαντικών θέλουμε καθώς και να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά (π.χ. πιπεριά, καρότο, κολοκυθάκια ή μυρωδικά π.χ. βασιλικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget