Κοτόπουλο Μαριναρισμένο με σάλτσα γιαουρτιού


Υλικά 
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι
  • 2 κουταλιές του γλυκού πολτό σκόρδου
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • μερικές κουταλιές ελαιόλαδο
  • φρέσκος βασιλικός, θυμάρι, ρίγανη
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο με πέτσα κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • γαλέτα για πανάρισμα

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπωλ φτιάχνω τη μαρινάδα. Προσθέτω το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το λάδι, τον πολτό σκόρδου, το αλατοπίπερο (λίγο αλάτι γιατί θα αλατίσουμε και πριν το ψήσιμο), τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα
  2. Πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά (αν χρειαστεί σκουπίζουμε με χαρτί)
  3. Προσθέτουμε στη μαρινάδα τα κομμάτια του κοτόπουλου και με μία μεγάλη κουτάλα ανακατεύουμε καλά προκειμένου η σάλτσα γιαουρτιού να καλύψει όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου
  4. Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες (στο ψυγείο μπορούμε να αφήσουμε το πολύ για 12 ώρες).
  5. Λίγο πριν το φούρνο και αφού έχει μαριναριστεί το κοτόπουλο, αλατίζουμε ελαφρώς
  6. Τοποθετώ μία λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί
  7. Σε μπωλ ρίχνω τη γαλέτα και πανάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου ένα ένα . Προσέχουμε να μην αφαιρούμε τη σάλτσα γιαουρτιού που έχει «κολλήσει» πάνω στο κοτόπουλο
  8. Τοποθετούμε τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου πάνω στη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντιστάσεις στους 180 ο C για 45 λεπτά μέχρι να αποκτήσει το κοτόπουλο μία χρυσή κρούστα

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση" και από το επεισόδιο στις 21/04/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget