Υλικά
- 250 γραμμ. ρύζι για πιλάφι
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 500 γραμμ. μπρόκολο κομμένο σε μικρές φούντες και τεμαχισμένο
- 1½ φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι για 12΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε.
- Το απλώνουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
- Ζεματάμε το μπρόκολο για 2’-3΄ σε νερό που βράζει και το σουρώνουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπρόκολο που έμεινε από βραστή σαλάτα.
- Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω για 7’-8’.
- Το βάζουμε σε μια στρώση πάνω στο ρύζι.
- Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καρότο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν ανακατεύοντας τα 2-3 φορές σε μέτρια φωτιά για 5’.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2’-3’ να ψηθεί το αλεύρι.
- Προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας με σύρμα και αφήνουμε να δέσει το μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε στην κρέμα το τεμαχισμένο μπρόκολο. Προσθέτουμε την μουστάρδα και το 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί. Δοκιμάζουμε και έπειτα αλατίζουμε.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στο κοτόπουλο.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200 C για 20’-25’
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου