Πιτάκια με κόκκινο πέστο και αλλαντικά

Υλικά 

( για 24 πίτες)
  • 2 φύλλα ζύμης κουρού ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 20 λιαστές ντομάτες
  • 3 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΧΩΡΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟ
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα 12μηνης ωρίμανσης ΧΩΡΙΟ
  • 20 φέτες σαλάμι ΥΦΑΝΤΗΣ  
  • 12 φέτες προσούτο ΥΦΑΝΤΗΣ  
  • 1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
  • 500 γρ. ντοματίνια + ρεπανάκια για το σερβίρισμα
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS
Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε το κόκκινο πέστο: Πολτοποιήστε στον πολυκόπτη τις λιαστές ντομάτες με τον πολτό σκόρδου, την γραβιέρα και το ελαιόλαδο.
  2. Απλώστε τα φύλλα κουρού στον πάγκο εργασίας και κόψτε το κάθε ένα φύλλο σε 4 λωρίδες κάθετα και 3 λωρίδες οριζόντια.
  3. Απλώστε λίγο πέστο σε κάθε κομμάτι ζύμης.
  4. Μεταφέρετε τα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Αλείψτε τα κομμάτια τη ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο.
  6. Ψήστε στους 180ο C για 20 λεπτά.
  7. Βάλτε μετά σε κάθε κομμάτι ζύμης σαλάμι ή προσούτο, ρόκα, ντοματίνια κομμένα στη μέση, ρεπανάκια σε φέτες και σερβίρετε.
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget