Υλικά
(
για 24 πίτες)
- 2 φύλλα ζύμης κουρού ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
- 20 λιαστές ντομάτες
- 3 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
- 150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΧΩΡΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟ
- 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα 12μηνης ωρίμανσης ΧΩΡΙΟ
- 20 φέτες σαλάμι ΥΦΑΝΤΗΣ
- 12 φέτες προσούτο ΥΦΑΝΤΗΣ
- 1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
- 500 γρ. ντοματίνια + ρεπανάκια για το σερβίρισμα
- αντικολλητικό χαρτί SANITAS
- Ετοιμάστε το κόκκινο πέστο: Πολτοποιήστε στον πολυκόπτη τις λιαστές ντομάτες με τον πολτό σκόρδου, την γραβιέρα και το ελαιόλαδο.
- Απλώστε τα φύλλα κουρού στον πάγκο εργασίας και κόψτε το κάθε ένα φύλλο σε 4 λωρίδες κάθετα και 3 λωρίδες οριζόντια.
- Απλώστε λίγο πέστο σε κάθε κομμάτι ζύμης.
- Μεταφέρετε τα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείψτε τα κομμάτια τη ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο.
- Ψήστε στους 180ο C για 20 λεπτά.
- Βάλτε μετά σε κάθε κομμάτι ζύμης σαλάμι ή προσούτο, ρόκα, ντοματίνια κομμένα στη μέση, ρεπανάκια σε φέτες και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου