Υλικά
- 3 φιλέτα ψαριού καθαρισμένα ( γλώσσα, βακαλάος κ.τ.λ.)
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- λίγο αλάτι
- λίγο λάδι
- λίγο ξύδι
- γαλέτα για το πανάρισμα (τριμμένη φρυγανιά ή μπαγιάτικο ψωμί στο μπλέντερ)
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα φιλέτα ψαριού και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε τη σως. Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
- Σκουπίζουμε τα φιλέτα του ψαριού για να μην έχουν υγρασία
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τα φιλέτα με τη σως και από τις δύο πλευρές προσέχοντας να καλυφθούν σε όλη την επιφάνεια με μία στρώση .
- Πασπαλίζουμε από την μία πλευρά με λίγη παρμεζάνα.
- Πανάρουμε τα φιλέτα με τριμμένη φρυγανιά και από τις δύο πλευρές φροντίζοντας να καλυφθούν καλά τα φιλέτα.
- Σε ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ τοποθετούμε τα παναρισμένα φιλέτα ψαριού και ψήνουμε για 20-25 λεπτά (ανάλογα και το πάχος του φιλέτου) στους 180° C μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου