Φιλέτο ψαριού παναρισμένο στο φούρνο


Υλικά 
  • 3 φιλέτα ψαριού καθαρισμένα ( γλώσσα, βακαλάος κ.τ.λ.)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • λίγο αλάτι
  • λίγο λάδι
  • λίγο ξύδι
  • γαλέτα για το πανάρισμα (τριμμένη φρυγανιά ή μπαγιάτικο ψωμί στο μπλέντερ)

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τα φιλέτα ψαριού και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  2. Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε τη σως.  Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σκουπίζουμε τα φιλέτα του ψαριού για να μην έχουν υγρασία
  4. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα φιλέτα με τη σως και από τις δύο πλευρές προσέχοντας να καλυφθούν σε όλη την επιφάνεια με μία στρώση .
  5. Πασπαλίζουμε από την μία πλευρά με λίγη παρμεζάνα.
  6. Πανάρουμε τα φιλέτα με τριμμένη φρυγανιά και από τις δύο πλευρές φροντίζοντας να καλυφθούν καλά τα φιλέτα.
  7. Σε ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ τοποθετούμε τα παναρισμένα φιλέτα ψαριού και ψήνουμε  για 20-25 λεπτά (ανάλογα και το πάχος του φιλέτου) στους 180° C μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget