Υλικά
- 230 γρ. βασιλόπιτα τύπου τσουρέκι, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 60 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
- 300 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων
- 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
- Απλώνουμε τα αμύγδαλα φιλέ σε ένα ταψί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και, μόλις κάψει, ψήνουμε τα αμύγδαλα για περίπου 8 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη βασιλόπιτα και τη ραντίζουμε με το ποτό.
- Ανακατεύουμε με το χέρι ώστε να βραχεί καλά και την αφήνουμε για 10 λεπτά να ποτίσει.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε ξανά με το χέρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή μάζα και πλάθουμε μικρά τρουφάκια.
- Τα περνάμε από το αμύγδαλο φιλέ πιέζοντάς τα μέσα ώστε να καλυφθούν από το αμύγδαλο σφαιρικά.
- Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν πριν σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου