Γαρίδες κοκκινιστές με ούζο και βασιλικό


Υλικά 
  • 500 γρ. γαρίδες μεγάλες (1 σακουλάκι καθαρισμένες κατεψυγμένες)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 3 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες στο μπλέντερ
  • 1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ τζίντζερ (σε σκόνη)

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να στραγγίζουν.
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το καρότο. Τα πολτοποιούμε όλα μαζί στο μπλέντερ.
  3. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον παραπάνω πολτό για 3-4 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Σβήνουμε με το ούζο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε.
  7. Ρίχνουμε το βασιλικό, το αλάτι, την πάπρικα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
  8. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό  να βράσει για περίπου μισή ώρα.
  9. Σερβίρουμε με πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget