Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες μεγάλες (1 σακουλάκι καθαρισμένες κατεψυγμένες)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 3 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες στο μπλέντερ
- 1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ½ τζίντζερ (σε σκόνη)
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να στραγγίζουν.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το καρότο. Τα πολτοποιούμε όλα μαζί στο μπλέντερ.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον παραπάνω πολτό για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το ούζο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το βασιλικό, το αλάτι, την πάπρικα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου μισή ώρα.
- Σερβίρουμε με πιλάφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου