Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- Μισή κούπα ζάχαρη άχνη
- 1,5 κουβερτούρα
- 5 κουταλιές της σούπας ουίσκι
- 5 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 βανίλια
- 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 15 κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και πολτοποιημένα στο μπλέντερ με λίγη ζάχαρη άχνη
- τρούφα σοκολάτας για επικάλυψη
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά να λιώσει μαζί με την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε συχνά και προσέχουμε το μίγμα μας να μη βράσει
- Μόλις λιώσουν βούτυρο και κουβερτούρα προσθέτουμε την άχνη, τη βανίλια και το κακάο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον πολτό κάστανου – άχνης. Ανακατεύουμε αρκετά προκειμένου να ενσωματωθεί ο πολτός στο μίγμα μας και να μη σβολιάσει.
- Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπωλ ακανόνιστα με τα χέρια
- Ρίχνουμε το μίγμα σοκολάτας- κάστανου
- Προσθέτουμε το ουίσκι και ανακατεύουμε αρκετά προκειμένου να καλυφθούν όλα τα μπισκότα με το μίγμα μας αλλά και να πάει παντού το ουίσκι
- Σε μία μακρόστενη φόρμα στρώνουμε μία λαδόκολλα φροντίζοντας να προεξέχει προκειμένου να ξεφορμάρουμε τον κορμό αργότερα πιο εύκολα
- Ρίχνουμε το μίγμα μας στη φόρμα και με ένα κουτάλι απλώνουμε προκειμένου να πάει παντού και να έχει το ίδιο πάχος σε όλα τα σημεία
- Ρίχνουμε από πάνω τρούφα σοκολάτας ομοιόμορφα και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
- Μόλις βγάλουμε από την κατάψυξη τραβάμε τη λαδόκολλα και βγάζουμε από τη φόρμα τον κορμό. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Tip: για τα κάστανα, αφού τα πλύνουμε τα χαράσσουμε
με ένα κοφτερό μαχαιράκι (κάνουμε ένα σταυρό στο πλατύ μέρος τους) και τα
βράζουμε για 10 λεπτά σε νερό που βράζει. Τα καθαρίζουμε όσο είναι ζεστά που
είναι πιο εύκολο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου